Gradnja s SIP sistemom ima veliko prednosti
v primerjavi z drugimi tradicionalnimi gradnjami.

Naj naštejemo samo nekatere :

 • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

  Energijska učinkovitost

  Zaradi homogenosti materialov in njihovih komponent ima SIP visoko R-vrednost kar pomeni odlično toplotno izolativnost. Zaradi tega imamo tudi manjše mesečne stroške za energijo. Kot primer, za tipični SIP panel debeline 12 cm je R-vrednost 4,55 m2 K / W.


 • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

  Trajnost v okolju

  Zaradi ZELENIH in OBNOVLJIVIH komponent, SIP tehnologija ne obremenjuje zemeljskih naravnih resursov:
   - 65% materialov se lahko zopet uporabi po izteku življenske dobe. Če primerjamo beton 25%, kovinske konstrukcije 35%, konvencionalne lesene konstrukcije 65%.
   - Ni potrebne "težke" industrije kot je proizvodnja železa, cementa, agregatov, opeke, in podobno...
   - Kot integriran sistem gradnje je SIP en sam vir in kot tak ima manj škodljivega vpliva na okolje:
   - Manj onesnažuje zrak in vodo, je manj emisij plina,... Primerjava emisij CO2 z ostalimi sistemi ( beton, opeka, železo,... ) sama priprava in daljši čas gradnje, kot tudi življenska doba objekta ( zaradi energijske učinkovitosti in tesnenja zraka ).
   - Manj transporta, manj odpadnega in odvečnega materiala, ki ga odvržemo v naše okolje.
   - SIP paneli zelo dobro tesnijo zrak, tako da imate popolno kontrolo nad kvaliteto dotoka svežega zraka v vaš dom in vam pomaga pri preprečevanju raznih alergij, vdorov vlage ali praha.
   - SIP Sistem je zelo primeren pri uporabi sončnih celic in solarnih sistemov: je zelo blizu pasivnim hišam.

  • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

   Varnost in trdnost

   Univerzitetne študije dokazujejo, da so take zgradbe superiornejše in bistveno boljše od konvencialne gradnje, torej se boste počutili bolj varne v SIP domu.
   - Kot MGO plošča ( trdo vezana na obeh straneh panelov ) je ognje odporna, SIP gradnja ščiti vašo hišo in vas ščiti proti požaru.
   - SIP je popolnoma oblikovan in proizveden v kontroliranem tovarniškem okolju ki zagotavlja natančno dimenzioniranje in tolerance, tako da končni produkt, ki prispe na gradbišče je natančen in brez napak. To vam zagotavlja kvaliteto vaše hiše.
   - SIP konstrukcije so overjene za življensko dobo 60 let, medtem ko so betonske zgradbe za 50 let.


  • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

   Prilagodljiv design

   S SIP sistemom lahko gradimo na vsakem tlorisu, daje nam možnosti neomejenega oblikovanja, medtem ko varčujemo na uporabni površini

   Možne so vse spremembe na obstoječi posesti: dodatni prostori, tla, podstrešje... in v kratkem času lahko dosežemo želeni končni rezultal.


  • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

   Finančna učinkovitost

   Osnovni stroški gradnje s SIP Sistemom so 30% manjši od klasične gradnje.
   - Natančno planirani stroški in točne količine potrebnega materiala, ker na delovišču niso potrebna prefabriciranja ali dodatne dodelave . To pomeni da ne boste imeli dodatnih nepričakovanih stroškov ali presenečenj s strani izvajalca.
   - Majhni stroški predelav in hitra gradnja, kar minimizira stroške, čas in delovno silo pri projektu.
   - Majhni stroški vzdrževanja ter varčevanje pri stroških skozi celo življensko dobo trajanja hiše in s tem ekstremno majhni stroški bivanja, plačevanja za energijo, popravila ali predelave.


  • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

   Privarčujte čas - Zgradite več v krajšem času

   SIP stene so že toplotno izolirane in zaščitene proti vlagi, tako da je konstrukcija hiše narejena veliko hitreje kot bi jo gradili s tradicionalnimi metodami gradnje.

   - Plan dinamike gradnje je že vnaprej znan, ker SIP tehnologija ponuja natančne roke izdobave in izdelave hiše.

SIP - Pravi sistem na pravem mestu ob pravem času.

 • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

  Sip - Zgodovina

  Prvi primeri SIP gradnje se lahko najdejo v hišah ki so oblikovane po projektih znanega arhitekta Frank Lloyd Wright-a. Zaradi pomanjkanja pravega izolacijskega materiala, se njegov projekt ni upel razširiti in postati popularen in se ni nikoli pričel množično uporabljati.

  Alden B. Dow - šudent arhitekture pri Frank Lloyd Wright-u je eksperemntiral naprej s konceptom strukturnih panelov in leta 1950 naredil strukturni panel z izolacijskim jedrom. Alden B. Dow tako velja, po mnogih, za prvega, ki je pričel s praktično uporabo SIP sitema.

  SIP metoda se v praksi prične uporabljati v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in je bila vse do nedavnega zaščitena s patenti. Zaradi tega je bila predstavljena v Evropi šele v zadnjih 10 letih.

  Zadnje čase se vse več dokazuje, da je SIP sistem zelo dobra alternativna opcija v gradbeništvu, splošno sprejeta v vseh gradbenih kodeksih. Visoke cene energije, skrb zaradi ogrevanja ozračja, negativna mnenja o naftni industriji, vse več zavestnih globalnih združenj je naredilo SIP za zelo močno alternativo klasični gradnji.