Pomembne prednosti pri gradnji montažne hiše !

Posebej v zadnjem desetletju se je prizadevanjem za energijsko učinkovitost stavbne osnove pridružila tudi celovita presoja vplivov stavbe na okolje in človeka.
Pomembna gonilna sila razvoja v proizvodnji montažnih hiš so okoljsko ozaveščeni uporabniki, ki želijo zdrav način življenja in manj onesnaževanja okolja.
Glavni konstrukcijski material montažnih hiš je les, ki je najpomembnejše obnovljivo gradivo.
Na razvoj izdelkov / tudi v gradbeništvu / zagotovo vpliva največja grožnja za naše globalno okolje, klimatske spremembe. Vemo, da nastajajo zaradi toplogrednih plinov, ki so posledica vse večje porabe zemeljskega plina in trdih goriv. Le-ti niso samo vir energije, ampak tudi glavni vir izpuščanja ogljikovega dioksida v atmosfero.

Za pridobivanje lesa je potreben energetski vložek 750MJ/m3.
Za primerjavo gre podatek, da je za pridobivanje jekla kot gradbenega materiala potrebnih 266.000MJ/m3 in za proizvodnjo aluminija celo 1.100.000 MJ/m3.
številke so zelo zgovorne v prid uporabe lesa.

Za vzpostavljanje toplotnega ugodja in za zmanjševanje količine energije, potrebne za ogrevanje v zimskem obdobju, je bistvena toplotna zaščita obodnih površin.
Z izolacijo zagotovimo ustrezno raven toplotne zaščite, kar pomeni dovolj nizko prehodnost konstrukcije. Toplotna prehodnost tipične konstrukcije ovoja je pri montažni hiši najmanj dvakrat nižja kot pri zidanih hišah z izolacijsko oblogo.
Povprečni faktor toplotne prehodnosti večine montažnih hiš večjih slovenskih proizvajalcev je pod 0,2 W/m2K, kar pomeni nizko rabo energije in zato manjše onesnaževanje okolja.

Prav s sistemom toplotne zaščite, ki je značilna za montažno gradnjo, in sistemom gradnje ter z energetskimi izboljšavami zmanjšamo porabo energije tudi do 100 odstotkov v primerjavi s klasičnimi rešitvami.

Skupaj z Green Panel® vam predstavljamo novo filozofijo v gradbeništvu.
Montažne hiše Green Panel® že vrsto let potrjujejo svojo kakovost na področju suhe gradnje za družinske montažne hiše, hotele, apartmaje, šole in druge montažne objekte. Veliko kupcev se je že prepričalo v zelo dobre termoizolacijske lastnosti naših montažnih hiš. Montažne hiše Green Panel ® gradimo po želji kupca.

Green Panel® v sodelovanju s partnerji ponuja na trgu gradnje montažnih hiš vsem svojim kupcem kompletne rešitve, kot so :
 • Design - zunanji in notranji izgled montažne hiše,
 • Konstrukcijski in gradbeni material
  - kompletni Structural Insulated Panel (SIP) System
 • Tehnično pomoč in pomoč pri oblikovanju montažne hiše,
 • Gradbeno izvedbo - vse faze gradnje, od postavitve do ključ na roke
 • velikost montažne hiše ali objekta,
 • raspored prostorov,
 • število prostorov,
 • število nadstropij ...
 

Skupaj s podjetjem "Green Panel"®, se trudimo k napredku v kvaliteti proizvodnje, ustvarjamo nove ideje in predvsem sledimo novim tehnologijam in uporabi ekoloških materijalov.
Veliko nam je do tega, da bodo "naše hiše" zdrave hiše, hiše ki so odlično toplotno izolirane in so zaradi tega stroški ogrevanja in vzdrževanja majhni v primerjavi s podobnimi hišami na tržišču.

Vsi deli za montažne hiše in drugi proizvodi so skonstruirani in oblikovani tako, da jih lahko obvladajo vsi - od samograditeljev do velikih razvojnih institucij, od privatnih firm do javnih ustanov.
Vse je prilagojeno tako, da najbolj prispeva k dobremu počutju v "vašem novem toplem domu".

Green Panel® je del Phoenix Real Estate Group in obratuje v Romuniji že od leta 2001.

Imamo vse Akreditacije in certifikate, proizvodnja in gradnja ustrezata vsem CE standardom. Pripravljeni smo ponuditi te proizvode na slovenskem trgu nepremičnin, v EU regiji in širše.

Proizvodnja Panelov in zmogljivosti

Tovarna za proizvodnjo panelov po tej tehnologiji se nahaja v Romuniji, Clinceni, Ilfov in je oddaljena 5 km od Bukarešte.

V tovarni se dnevno proizvede približno 1.200 m2 panelov obloženih z različnimi materiali, kot so OSB plošče ali pa so te obloge iz mavca, cementa ali magnezija.
Vsa tehnologija priprave in proizvodnje je najsodobnejša in vsi proizvodi so narejeni po Evropskih standardih.
Vsi SIP paneli so tovarniško preverjeni in so prilagojeni za vsak dom ali zgradbo posebej. Na voljo so v različnih debelinah in velikostih in so primerni za različna področja in podnebja.


Naša želja je, da vsaka naša "Montažna hiša" postane vaš najlepši topli dom.

  Tukaj vam žlimo predstaviti
 • proizvodnjo
 • način gradnje
 • kakovost materijalov
ter našo kompletno storitev z zelo odprtim in fleksibilnim pristopom in ceno, ki je sorazmerna glede na dovršenost in kvaliteto Montažne hiše "Green Panel ®".

 

     Odločite se izboljšati kvaliteto življenja v...

...naši "Montažni hiši" - vašem toplem domu.

Montažne hiše GREEN PANEL in izolacija EVOTHERM

 • Opis in karakteristike SIP Panelov za montažne hiše in način gradnje.

  SIP Sistem gradnje montažnih objektov

  SIP je mednarodna kratica za Structural Insulated Panel - SIP System. Montažne objekte kot so družinske montažne hiše, apartmaji, hoteli, šole ... gradimo po principu SIP sistema gradnje. Vse je prilagojeno tako, da najbolj prispeva dobremu počutju v " toplem domu".


 • Toplotna in zvočna izolacija EVOTHERM

  Revolucionarna toplotna in zvočna izolacija fasade EVOTHERM

  Ta nova izolacija ima izredne karakteristike: toplotna prevodnost ( λ=0,022 W/mK ), kar je desetkrat boljša izolativna lastnost v primerjavi z drugimi toplotnimi izolacijami, ki se ponujajo na našem trgu ...


 • Green Panel ® je del Phoenix Real Estate Group.

  Tovarna obratuje že od leta 2001. Proizvodnja in gradnja ustrezata vsem CE standardom. Pridobljene so vse akreditacije in certifikati, tako da smo pripravljeni ponuditi proizvode na slovenskem trgu nepremičnin, v EU regiji in širše ...